top of page
Пошук

Міжрегіональна студентська науково-дослідницька онлайн-конференція «Сучасні проблеми ветеринарної ме

В ВСП «Тульчинський колледж ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету» 2 - 3 червня 2021 року відбулась Міжрегіональна студентська науково-дослідницька онлайн-конференція «Сучасні проблеми ветеринарної медицини та новітні технології в тваринництві» з використанням сервісу Googl Meet.

Ця подія стала святом студентської науки, засвідчивши величезну увагу, яка їй приділяється в коледжі. За своєю спрямованістю конференція була націлена на пошук креативних ідей і талантів, які здатні у майбутньому стати запорукою конкурентного злету.

Упродовж 2 днів понад 25 учасників взяли активну участь у роботі конференції: ветеринарні лікарі, науковці, студенти та викладачі навчальних закладів.

З вітальним словом і побажаннями плідної праці до учасників звернувся директор коледжу, Заслужений працівник ветеринарної медицини України Моркляк М.І., який наголосив на важливості проведення подібних заходів.

Конференція була присвячена ролі ветеринарного фахівця в сучасній клініці, проблемам найбільш розповсюджених захворювань серед дрібних домашніх та екзотичних тварин та дуальній формі навчання.

Досвідом роботи в клініках ветеринарної медицини поділилися практики - випускники коледжу, ветеринарні лікарі міста Вінниці: Деревянко Д.О. (клініка «4 лапи»); Барчак Д.М. (клініка «VIP хвіст»); Вовчук П.О.( клініка «Юпітер»); Чорна Ю.М. (клініка «Айболит»).

Плеяда інтелектуалів – наші спікери, презентували широкому загалу, а це понад 100 учасникам, пошуково-дослідницькі роботи з інноваційних методів лікування акушерсько-гінекологічних захворювань, хвороб шлунково-кишкового тракту, інфекційних хвороб, з питань вакцинації в сучасних ветеринарних клініках та ефективності інсектицидних засобів (Савка Анна, Горілий Нікіта, Корж Анна, Пінчук Дмитро, Забіяка Сергій, Сосунов Дмитро, Морозов Костянтин, Шихнір Анастасія, Костюк Юлія, Копиця Богдан, Шамрай Юрій).

Під час роботи секцій конференції: «ІННОВАТИКА У ВЕТЕРИНАРНІЙ МЕДИЦИНІ. ДОСВІД РОБОТИ ПРОВІДНИХ ФАХІВЦІВ»; «МЕНЕДЖМЕНТ І МАРКЕТИНГ»; «ВЕТЕРИНАРНІ НАУКИ», «ЗООПСИХОЛОГІЯ»; «СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО»; «ЗДОРОВ’ЯЗБЕРІГАЮЧІ ФАКТОРИ В ЖИТТІ ЛЮДИНИ» обговорювалися актуальні питання сьогодення – новітні технології в тваринництві: від відродження конярства і кролівництва в Україні та світі, вирощування та інкубації яєць сільськогосподарської птиці в домашніх умовах, до сучасних напрямків анімалотерапії та зоопсихології (Судак Анна, Чернявська Ксенія, Мількевич Тетяна, Кліменкова Анна., Єфремова Олександра, Ковтун Іван, Бідун Настя., Ганага Вікторія).

Науковці, викладачі та студенти дуальної форми: Панасенко Ігор поділився досвідом роботи закордоном, відмітив важливіть спеціальності ветеринарного лікаря, Мількевич Тетяна презентувала практичні навики роботи у притулку для собак, викладач Хілько С.М. зі студенткою ВСП «Путивльський фаховий коледж СНАУ» Щукою Ангеліною та доктором с.г. наук професором кафедри технології кормів і годівлі тварин СНАУ Повод М.Г. акцентували увагу на дуальній освіті у ВНЗ.

Директор коледжу подякував всім учасникам і відмітив, що науково-дослідницька робота студентів є продовженням та поглибленням освітнього процесу з переходом до практичної діяльності, саме такі заходи дають можливість перейняти поради практикуючих лікарів та ознайомитися з досвідом роботи інших навчальних закладів.






12 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page